loading... loading... 365
 

Jaarrond citrus ‘On the way to PlanetProof’

Jaarrond citrus ‘On the way to PlanetProof’ Jaguar the fresh company en SMK investeren gezamenlijk in het ontwikkelen van een On the way to PlanetProof certificatieschema voor de teelt van citrus in Noord-Afrika. Ook het bestaande certificatieschema voor de teelt van citrus in Zuid-Afrika zal worden herzien. Dit is een vervolg op de al enkele jaren durende samenwerking van Jaguar the fresh company en SMK voor de verduurzaming van de AGF-keten voor met name citrus.

Samen met boeren wordt gezocht naar een efficiënte en duurzamere teelt van producten die met trots het keurmerk On the way to PlanetProof mogen dragen. Een strenge controle en intensieve certificering gaat hieraan vooraf. Naast milieuaspecten en verminderd gebruik van gewasbeschermingsmiddelen speelt ook het terugdringen van watergebruik daarbij een rol.

Sinds de bekendmaking van een aantal Nederlandse retailers, waarbij wordt geëist dat alle producten met Nederlandse oorsprong moeten voldoen aan ‘On the way to PlanetProof’, ziet Jaguar dat ook de vraag naar buitenlandse PlanetProof producten toeneemt. Daarom heeft Jaguar besloten opnieuw de krachten te bundelen met SMK en te focussen op verdere internationalisering. Samen met onafhankelijke adviseurs zullen zij de komende tijd een PlanetProof certificatieschema voor Noord-Afrikaans geteelde citrus gaan ontwikkelen.

Jaguar hoopt met dit initiatief de AGF keten verder te verduurzamen en de kwaliteit en beschikbaarheid van producten op langere termijn te borgen.

Terug
‘We refresh your world every day, everywhere and every time.’
Kees Rijnhout
’Algemeen Directeur’
Kees Rijnhout, Management
De AGF handel is als een haven; haar zon bestaat uit betrouwbaarheid en haar maan is eerlijkheid. Als je aarzelt groeit je angst, als je waagt dan groeit je moed!
Languages: English / Spanish / Dutch | T +31 180 750 500
Sven Thomas
’Quality & Foodsafety Specialist’
Sven Thomas, Kwaliteit
Jaguar TFC is voor mij een mooi vervolg in mijn loopbaan als kwaliteitsmanager.
Het is een zeer professioneel bedrijf wat veel mogelijkheden biedt en waar het bovendien erg gezellig is.
Languages: English / Dutch / German / Portugese | T +31 180-750526
OUR JAGUAR NEWS   
Jaarrond citrus ‘On the way to PlanetProof’

Het vervolg op de jarenlange samenwerking van Jaguar the fresh company en SMK voor de verduurzaming van de AGF-keten voor met name citrus.